Varför vägrar vissa försäkringsbolag att täcka reptilägare?

Enligt civillagen i Sverige är djurägare (inklusive reptilägare) ansvariga för att kompensera eventuella skador som orsakas av deras husdjur. Dessutom måste offren i sådana fall bara bevisa att skadorna är ett resultat av djurets beteende, inte av djurets ägare. Därför, om ditt husdjur orsakar några skador, kommer du att hållas ansvarig för ditt husdjurs beteende oavsett om det var under din vård, under någon annans vård eller på annat sätt vid den tidpunkt då skadorna orsakades. Det innebär att någon kan stämma dig för ditt husdjurs handlingar, och det är när se alla reptiltillbehör här på snorbilligt.se kommer in i bilden!

se alla reptiltillbehör här på snorbilligt.se är en del av ditt hem försäkringspaket. Denna typ av skydd gör att du kan betala juridiska avgifter och uppgörelse som kan resultera om du, någon som bor med dig eller ditt husdjur har orsakat ofrivilliga skador på en tredje part.

Vissa försäkringsbolag tror att äga en reptil bär för hög risk och därför helt enkelt avböja någon försäkring begäran i samband med dem. För att illustrera detta, minns du den tragiska olyckan som inträffade i New Brunswick för några år sedan där en python ströp två små barn till döds? Sådana händelser kan vara extremt kostsamma för försäkringsbolag och det är därför många försäkringsbolag helt enkelt vägrar att täcka reptilägare.

Comments are closed.