Vad är IP-TV, Hur fungerar det?

Såvitt vi vet kommer vi att försöka hjälpa dig med termen IP-TV, som vi ofta har börjat höra nyligen. Vad är IP TV? Hur fungerar IP TV? Vad gör IP TV? Du hittar svaret på alla dessa frågor i fortsättningen av vår artikel.

För det första tycker jag att det är bra att nämna några tekniska termer så att systemets driftslogik kan förstås lite tydligare.

Ladda upp: betyder uppladdning på engelska. Den används i den meningen att överföra data som finns på vår dator, telefon, etc.to internet-miljön.

Ladda ner: engelska betyder nedladdning. En data som finns i Internet miljö dator, telefon, etc. den används i betydelsen att ladda ner.

Streaming: det är ett system för visning av ljud,video eller visuell fil online utan att ladda ner den till en dator.

Nu när vi har lärt oss innebörden av dessa termer kan vi nu berätta hur IP – TV-systemet fungerar.

Strömmande video eller bilder på detta system övervakas från enheter som är lämpliga med en specifik IP-adress. Tack vare enheter som är anslutna till modemet överförs sändningar från modemet till en enhet som heter SETTOP BOX utan behov av en extra diskantantenn eller ett annat system. SETTOP BOX är ansluten till tv: n med lämplig anslutningsblankett och broadcast streaming tillhandahålls.

Kort sagt, IP-TV-systemet kan sammanfattas som ett system som tillåter oss att titta på tv-sändningar via internet. Nu, i fortsättningen av vår artikel, kommer vi att prata om vilka fördelar denna teknik ger, vilka användningsområden det är, vilka enheter det fungerar på.

Vilka är fördelarna med IPTV?

Eftersom sändningar kommer över internet kan du ta emot sändningar via ett modem i ditt hem. Så du behöver inte installera en parabolantenn på din balkong eller tak. På så sätt kan du spara antennutrymme på din balkong eller tak medan du tittar på sändningar, du kommer inte att påverkas av väderförhållandena.

Vilka är de tekniker som används i IPTV.?

Enheter som använder IP-TV är spelare installerade från datorn, Samsung Smart tv, LG Smart TV (Vissa modeller av dessa tv-apparater stöder den.), Dreambox, Tivibu, Turkcell TV+, D SMART och andra enheter med IP-tv-stöd kan räknas som.

Hur är IP-TV i vårt land?

Eftersom publikationer kommer över internet kan övervakade publikationer påverka din internetkvot. Även om kvoten inte påverkas av de tjänster som erbjuds av vissa företag i vårt land kan detta orsaka problem för vissa användare på grund av de snabbhets-och kvotalternativ som används.

På grund av AKK (Fair Use quota) och hastighetsstatus kan publikationer som tas emot med ytterligare enheter orsaka problem för användaren. Av denna anledning, om IPTV-tjänsten tas emot via en telekomoperatör, du kommer inte att ha problemet med AKK (Fair Use kvot) eller hastighetsminskning på internet, eftersom för IPTV-sändningar, dessa operatörer ger sändningar över den andra kanalen att de har virtuell fördelning över samma linje. Så du kan surfa på internet samtidigt medan du tittar på IPTV utan att uppleva en hastighetsfall.

Hur är IP TV försäljning i Turkiet?

Det var den första officiella försäljningen när den undersöktes. Senare publikationer mottogs med hjälp av alternativa enheter på olika sätt. Några år efter Tivibu, Turkcell TV + och D Smart broadcast

Comments are closed.