System och gränssnitt-hur fungerar smart TV?

När du väljer en Smart TV måste du vara uppmärksam på operativsystemet. Detta påverkar hanteringen av applikationer och skapar en miljö för dem att köra. Om du känner till dina inställningar för att använda olika medier, se hur användargränssnittet ser ut och hur det styrs med fjärrkontrollen.

Att använda en smart TV blir bekvämare om TV: n svarar på röstkommandon eller låter dig starta program med en knapptryckning. Om du vill visa webbplatser på en stor skärm, se till att webbläsaren är stabil och se hur lång tid det tar att öppna webbplatsen.

Vilka operativsystem använder smart TV? De mest populära bland dem är Tizen-installerade på Samsung-enheter-och webOS, som har TV-apparater från LG. Googles Android TV blir också allt populärare. Vi hittar den i TV-apparater av märken som Philips, Sony, Tcl, Sharp, Hitachi, Toshiba eller JVC. Med det hittar du samma Google apps på alla dina enheter. Dessutom lägger tillverkare ibland sina egna program, till exempel polska VOD-webbplatser så som Fmovies som du kan läsa om här.
Välj smart TV-funktioner som gör ditt liv enklare

Många tillverkare marknadsför smarta TV-apparater som en källa till olika underhållning från bekvämligheten av ditt hem. Vad betyder smart TV för dig?Först och främst får du tillgång till en mängd olika appar som du kommer att kunna använda på din TV-skärm-inklusive VOD-webbplatser, spel och sociala medier. Smart TV kan du också surfa på webben och läsa din e-post. Bland de mest populära funktionerna är Google Assistant och Amazon Alexa, som svarar på röstkommandon.

Comments are closed.