Minderåriga vaping

OAKLAND COUNTY-om man tittar på en karta över alla platser i Oakland County där e-cigaretter, vape juice och andra vaping grejor säljs, märker du något intressant.

Dessa fläckar tenderar att vara grupperade runt skolor.

Massor av människor tror att tillverkarna av e-cigarettprodukter målmedvetet marknadsföra sina varor till barn, med ljusa förpackningar och läckra smaker. Du kan räkna i det partiet i Oakland County Health Division, Oakland Schools och alliansen av koalitioner för friska samhällen.

Faktum är att dessa organisationer meddelade nyligen att de har slagit sig ihop för att “anpassa resurser” och bättre sprida budskapet om farorna med unga människor vaping. Den lagliga åldern i Michigan för en person att köpa eller inneha e-cigarettprodukter är 18.

“Detta partnerskap är inriktat på att tillhandahålla utbildning, förespråka för förändringar i den allmänna politiken och skapa en hälsosammare miljö,” Oakland County Executive David Coulter sade under en presskonferens Oct 14 på North Oakland Health Center i Pontiac.

“Genom att arbeta tillsammans kan vi flytta nålen på hur många tonåringar som äventyrar sig själva med hjälp av e-cigaretter.”

Enligt det nationella institutet för drogmissbruk, en filial till det amerikanska Department of Health och Human Services, 1 i 5 studenter mellan åttonde och 12 grader regelbundet använder vaping produkter, och ännu fler har åtminstone provat att använda någon typ av e-cigarett produkt. I början av oktober, den första Michigan döden orsakad av en vaping-relaterade lungskada rapporterades, lägga till den totala 1 299 vaping-associerade sjukdomar och 26 dödsfall rapporteras rikstäckande.

Medan det vetenskapliga samfundet fortfarande funderar över vad den farligaste aspekten av vaping kan vara-kemikalier i vape juice och brännbara elektroniska apparater är bara ett par av riskerna, de flesta är överens om att Nikotinet i de flesta vape producerar är nära toppen av listan. De flesta e-cigaretter innehåller nikotin, precis som traditionella cigaretter, cigarrer och tobaksprodukter, men ibland nivåerna av drogen kan vara ännu högre. Vissa e-cigaretter kan innehålla så mycket nikotin som 20 vanliga cigaretter.

Lägg till att aerosol och andra tungmetaller som skapar “vape”, och du har ett skadligt ämne som Oakland County Health Division anser en allvarlig folkhälsofråga.

“Det är styrkan: barn förstår inte nivån av nikotin i dessa produkter och hur beroendeframkallande de är”, säger Leigh-Anne Stafford, Oakland County hälsa officer.

“Barn vet inte, föräldrar vet inte och, viktigast av allt, lagstiftare skapa dessa lagar vet inte”, tillade Julie Brenner, VD och koncernchef för alliansen av koalitioner för friska samhällen.

Dr Wanda Cook-Robinson, föreståndare för Oakland Schools, sade att Michigan modellen för hälsotillstånd läroplanen tillämpas i skolorna måste öka sin betoning på vad som verkligen i e-cigaretter.

Det och, naturligtvis, att ge riktlinjer för vuxna om hur man vape ansvarsfullt om de väljer. Som innehåller:

• Undvika vape produkter som innehåller THC.

• Omedelbart se en vårdgivare om du har en historia av vaping och upplever symtom som andfåddhet, hosta, bröstsmärtor, illamående, diarré eller kräkningar.

• Aldrig köpa några vaping produkter från gatan.

• Modifiera aldrig vaping enheter eller produkter, inklusive de som köpts via en återförsäljare.

Vuxna som röker traditionella cigaretter och funderar på att använda e-cigaretter som ersättning bör först överväga andra sluta metoder, sade tjänstemän. Ring (800) QUIT-nu för tips om hur man sluta röka.

Comments are closed.